ENT7 nov '13 04:29

Leen Timp in Leusden gecremeerd

Auteur: ANP Nieuws

AMERSFOORT - Regisseur en programmamaker Leen Timp (92), de man van presentatrice Mies Bouwman (83), wordt donderdagmiddag in Leusden gecremeerd.

ANP
ANP

In de aula van Crematorium Amersfoort wordt een afscheidsdienst gehouden. Timp overleed vrijdag in het bijzijn van zijn familie in Elst.

Timp stond in 1951 aan het begin van het fenomeen televisie. Hij begon zijn loopbaan bij de Nederlandse Televisie Stichting, de voorloper van de NOS. Hij werd in 1954 regisseur bij de AVRO. Hij produceerde zelf en kwam met ideeën voor programma’s. Een van zijn goed ontvangen uitzendingen was de serie Kunstgrepen, met kunstjournalist Pierre Janssen als presentator. Het tweetal ontving er in 1961 een Nipkowschijf voor, die toen voor het eerst werd uitgereikt.

Vanaf 1960 begon Leen Timp met freelancen. Als regisseur nam hij samen met zijn vrouw in 1963 het initiatief tot het satirische programma Zo is het toevallig ook nog ’s een keer. Met Mies Bouman werkte hij ook aan programma's als In de hoofdrol, Mies en scène en Een van de Acht.

Gerelateerde artikelen