ENT25 okt '13 08:34

Michael Prins is trots op debuutalbum

Auteur: ANP Nieuws

HAARLEM - Michael Prins is heel tevreden over zijn debuutalbum Rivertown Fairytales.

ANP Kippa
ANP Kippa

De zanger vindt het bijzonder dat hij de plaat heeft mogen maken. "Het is een voorrecht dat ik het vertrouwen van de producers heb gekregen en dat ze mij mijn gang hebben laten gaan."

Michael won afgelopen zomer de tweede editie van het programma De beste singer-songwriter van Nederland. Het lijkt er dan ook op dat hij het album in rap tempo heeft geschreven, maar dat is niet waar. "Het album was al af voordat ik meedeed aan het programma", zo vertelt hij in gesprek met BuzzE. "Ik heb er zo'n acht jaar aan gewerkt. Ik ben een paar keer opnieuw begonnen en er zijn wat nummers afgevallen."

Op zijn debuutplaat staan 21 nummers. Op de vraag of er een rode draad in het album zit, antwoordt hij: "Ja, misschien wel, maar ik vind dat je sommige dingen moet openlaten. Ik wil het niet allemaal uitdiepen, dat laat ik aan de luisteraar over."

Luisteralbum

Michael hoopt natuurlijk dat zijn plaat goed wordt ontvangen. "Het is een kwestie van smaak. Sommige mensen vinden het misschien te dramatisch." De zanger noemt het een 'luisteralbum'. Toch lijkt Prins niet echt wakker te liggen van eventuele kritische commentaren. "Ik heb het gemaakt voor mezelf, maar ik wil het natuurlijk wel delen."

Zenuwachtig voor de reacties en zijn aankomende tournee is Prins niet. "Ik vind het wel op een 'goede' manier spannend. Maar nee, zenuwachtig ben ik niet." Dat heeft volgens hem te maken met het feit dat hij erg zeker is over zijn nummers. "Ik heb er wel veel vertrouwen in."

Het leven van Michael is sinds het winnen van het programma erg veranderd. "Je komt op andere plekken en je ontmoet veel andere mensen. Ik vind het erg leuk." Ook wordt hij regelmatig door mensen herkend. "Laatst gingen we in Eindhoven uit na een optreden, maar dat was echt niet te doen. Maar het ligt wel heel erg aan de stad hoor, het is overal anders."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen