ENT8 aug '13 17:18

Alice van Maywood trots op Gerard Joling

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Alice is trots dat het Gerard Joling gelukt is haar na jaren te herenigen met haar zus Caren.

ANP Kippa
ANP Kippa

Alice: ''Gerard zei tegen ons 'praat dingen uit' en ga lekker muziek maken. We hebben een paar gesprekken gehad en we hebben er weer helemaal zin in''.

Maywood maakte in de jaren 80 furore met hits als Rio, Late At Night, Give Me Back Love en Mother, How Are You Today. Caren kondigt aan dat tijdens de Lekker-concerten met Joling in oktober de grootste Maywoodhits voorbij zullen komen.

Gerepeteerd hebben Alice en Caren nog niet voor de LEKKER-concerten met Gerard. Alice: ''We moeten nu heel hard aan het werk.'' Alice zegt dat ze ook na de optredens in de Ziggo Dome met haar zus Caren wil blijven zingen. Dat betekent een doorstart voor Maywood. Alice: ''Als het gevoel goed is en de reactie van het publiek ook, waarom niet?'' Ze verwacht ook uit het buitenland reacties.

Goede borrel

De Friese zussen zaten donderdag voor het eerst sinds jaren weer samen in een auto, op weg naar Amsterdam om hun comeback toe te lichten. Caren: ''We praten weer met elkaar.'' Volgens Alice komen de zussen straks ook weer privé bij elkaar over de vloer: ''We beginnen met koffie en eindigen met een goede borrel. Dat komt allemaal nog wel.''

Alice en Caren hebben recent nog niet samen gezongen. Caren beloofde Gerard dat ze in oktober nog in dezelfde toonsoort zingt als vroeger, mits ze lekker in haar vel zit en alles goed blijft gaan.

Schijnwerpers

De dames Maywood hebben de schijnwerpers gemist, hoewel Alice nog wel is blijven optreden. ''In Moskou stond ik dan voor 50.000 mensen op te treden en dan was er weer een tijdje niets. Het zit er nog steeds in'', zegt Alice.

Carens echtgenoot vindt het mooi dat zijn vrouw weer de bühne op gaat met Alice. Caren: ''Hij weet hoe ik in elkaar zit. Hij vindt het prachtig en hij is heel blij voor me.'' Caren werkt in de thuiszorg en is nog niet van plan haar baan op te geven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen