ENT4 jun '13 07:20

Buurman & Buurman krijgen eigen speelfilm

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Producent Lemming Film werkt aan de eerste bioscoopfilm van het wereldberoemde duo Buurman & Buurman.

Kees Prins heeft het scenario geschreven voor de eerste bioscoopfilm van het wereldberoemde duo Buurman & Buurman. ANP Kippa
Kees Prins heeft het scenario geschreven voor de eerste bioscoopfilm van het wereldberoemde duo Buurman & Buurman. ANP Kippa

Dat heeft de producent dinsdag bekendgemaakt.

Het scenario van de animatiefilm geschreven door Kees Prins en Patrick Stoof. In de film gaan de twee buurmannen op reis. “Het wordt een echte roadmovie vol pech onderweg”, vertelt producent Derk-Jan Warrink van Lemming Film. “Maar gelukkig weten de vrienden altijd een oplossing te vinden - A je to!”

De poppenserie Buurman & Buurman is in 1976 in Tsjechië ontstaan als Pat & Mat en van de serie zijn meer dan 80 afleveringen gemaakt. De VPRO zendt sinds 1986 de Nederlandse versie uit, waarbij Simon van Leeuwen en Kees Prins de buurmannen van stemmen voorzien.

De speelfilmversie van Buurman & Buurman zal in 2015 Nederland en in diverse andere landen in de bioscoop worden uitgebracht. “Wij zijn erg trots dat we de internationale rechten hebben verworven om de speelfilm te maken”, beklemtoont Warrink.

Gerelateerde artikelen