ENT2 okt '13 14:16

Nelly Frijda weer in Amsterdamse gemeenteraad

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Nelly Frijda maakt weer deel uit van de Amsterdamse gemeenteraad.

ANP Kippa
ANP Kippa

De 77-jarige oud-actrice is woensdag door burgemeester Eberhard van der Laan geïnstalleerd als duoraadslid voor de lokale partij Red Amsterdam, die ze in 2009 mede oprichtte. Voor de tweede keer legde ze ten overstaan van de gemeenteraad de belofte af: ''Dat verklaar en beloof ik''.

Frijda zat in 2010 namens Red Amsterdam in de gemeenteraad van de hoofdstad. Na een jaar als politica nam ze afscheid als volksvertegenwoordiger. Begin dit jaar zette Frijda een punt achter haar acteercarrière. Na een paar maanden 'pensioen' begon het te kriebelen en wilde ze weer aan de slag in de politiek.

De Amsterdamse deelt de enige zetel in de gemeenteraad met partijgenoot Roderic Evans-Knaup en zal zich vooral bezighouden met kunst, cultuur en zorg. Frijda stelt zich ook verkiesbaar tijdens de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Welke plek op de kieslijst ze zal innemen, is nog niet bekend. De positie van lijsttrekker is al vergeven; die is toebedeeld aan fractievoorzitter Evans-Knaup.

Bij de verkiezingen in 2010 stond Frijda tweede op de lijst, maar overklaste ze met ruim 5400 voorkeursstemmen de lijsttrekker. Daarop werd besloten dat ze voor de duur van 1 jaar de enige zetel van Red Amsterdam zou innemen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen