ENT16 jun '13 21:50

Roze konijn sluit Pinkpop af

Auteur: ANP Nieuws

LANDGRAAF - Voordat de mannen van Green Day zondagavond als laatste act van het festival het Pinkpoppodium bestormden, lieten ze een roze konijn het publiek alvast wat opzwepen.

ANP Kippa
ANP Kippa

Niet dat de tienduizenden festivalgangers een man in een felgekleurd pak nodig hadden ter opwarming. Lang voordat de Amerikaanse rockers opkwamen, stond het veld voor het hoofdpodium al tot achteraan vol met uitzinnige fans.

Green Day sloot de 44e editie van Pinkpop zondagavond met een 2 uur durende show af. Eerder op de dag passeerden onder anderen Tom Odell, Kensington, Will and The People, Blaudzun, Die Antwoord, Ben Howard, Alt-J en Triggerfinger de revue. Zaterdag stonden onder anderen Miles Kane, C2C, Douwe Bob, Phoenix, Passenger, Thirty Seconds to Mars en Kings of Leon op het programma. Vrijdag betraden onder meer Kodaline, Queens of the Stone Age, Handsome Poets en The Killers de Pinkpoppodia.

In totaal bezochten 60.000 muziekliefhebbers het afgelopen weekend de festivalweide in het Zuid-Limburgse Landgraaf. Pinkpop week dit jaar voor de derde keer in zijn bestaan af van het Pinksterweekend, omdat dat wel erg vroeg in het jaar viel. Festivalbaas Jan Smeets zegde zijn publiek toe de 45e editie van Pinkpop weer in het traditionele weekend te organiseren: op zaterdag 7, zondag 8 en Pinkstermaandag 9 juni.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen