ENT24 okt '13 13:19

Autobiografie Morrissey breekt verkooprecord

Auteur: ANP Nieuws

LONDON - De autobiografie van Morrissey, de voormalige zanger van de Britse rockgroep The Smiths, blijkt een recordbreker.

EPA
EPA

Dat meldt The Bookseller, het internationale nieuwsblog voor het boekenvak.

Van de paperbackeditie van bij het vermaarde Penguin uitgegeven boek werden alleen al in het Verenigd Koninkrijk in de eerste week 34.918 exemplaren verkocht. Daarmee is Morrissey’s Autobiography de snelst verkopende autobiografie van een muzikant in de 15 jaar dat deze lijst wordt bijgehouden. Daarmee verstoot Morissey Keith Richards van de eerste plaats. De Stones-gitarist was vanaf oktober 2010 recordhouder, toen van diens autobiografie Life in de week van verschijning 28.213 exemplaren verkocht werden.

Er was lang uitgekeken naar het - vooralsnog niet in Nederlandse vertaling verschenen - boek van de Britse zanger, die altijd nogal geheimzinnig heeft gedaan over zijn privéleven. Daarover wordt ook in de autobiografie lang niet alles onthuld, wat mede een oorzaak kan zijn voor de gemengde reacties waarmee het boek door recensenten is ontvangen.

Ook met zijn muziek staat Morrissey trouwens weer in de belangstelling. Het Britse muziekmagazine NME verkoos het album The Queen is Dead uit 1986 van zijn voormalige band The Smiths deze week tot nummer 1 in een lijst van Beste Albums Aller Tijden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen