ENT12 nov '13 14:16

Rotterdam ademt hiphop en r&b

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM - Wat Amsterdam is voor de dance, is Rotterdam voor de hiphop.

Beeld van Rotterdam. ANP
Beeld van Rotterdam. ANP

De stad is dan ook de thuishaven van het jaarlijkse conferentie- en festivalevenement Buma Rotterdam Beats, waar drie dagen lang alles wat met hiphop, urban en r&b te maken heeft in de schijnwerpers staat.

Vrijdag en zaterdag kunnen professionals uit de branche overdag terecht bij verschillende seminars, interviewsessies, workshops en netwerkbijeenkomsten. Onder anderen Riggs Morales, The Partysquad, The Opposites en Kees de Koning vertellen over hun bestaan in de scene. ’s Avonds staan verspreid over de stad artiesten en dj’s op het festivalprogramma, zoals de Nederlandse rapper Mr. Probz, de Amerikaanse hiphopproducer Black Milk, de Zuid-Afrikaanse dj Black Coffee, Mount Kimbie uit Groot-Brittannië en de Nederlandse producer Boaz van de Beatz.

Het evenement van Buma Cultuur begint donderdagavond met de uitreiking van de State Awards; de publieksprijzen voor beste Nederlandse hiphop van het afgelopen jaar. Het prijzengala van State Magazine en BNN vindt plaats in de Rotterdamse Mini Mall. The Opposites maken met zes nominaties de meeste kans op een award. Gevolgd door Fit en De Jeugd van Tegenwoordig.

Buma Rotterdam Beats viert tijdens zijn vierde editie komend weekend het 25-jarig jubileum van de bubbling. De broeierige muziekstijl werd een kwart eeuw geleden in Nederland geïntroduceerd door dj Moortje, die als eregast op het festival aanwezig is. Zaterdagavond brengt hij in een uitgebreide dj- set een ode aan de bubbling.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen