ENT27 sep '13 06:07

Beurt aan jury in zaak Michael Jackson

Auteur: ANP Nieuws

LOS ANGELES - Na vijf maanden getuigenissen en bewijsvoering, is het de beurt aan de jury in het proces rond de dood van Michael Jackson.

Katherine Jackson. EPA
Katherine Jackson. EPA

De advocaat van Michaels moeder Katherine sloot donderdag zijn pleidooi af, melden Amerikaanse media.

Katherine Jackson meent dat concertpromotor AEG medeschuldig is aan de dood van haar zoon, omdat het bedrijf naar haar mening de verantwoording deelt van het inhuren van dokter Conrad Murray. Murray, die volgens AEG door Michael zelf werd aangenomen, zit momenteel achter tralies voor het toedienen van de fatale dosis propofol, waaraan de popster in juni 2009 overleed.

Advocaat Brian Panish schilderde AEG in zijn pleidooi af als een harteloze, enkel winstmakende machine. De familie Jackson gelooft dat Michael fysiek helemaal niet in staat was op te treden en dat AEG dat wist, terwijl ze de concertreeks This Is It kort voor zijn dood aankondigden.

Geheim

De advocaat van AEG sloot eerder deze week zijn verdediging al af. Het bedrijf zegt dat Murray Michaels keuze was en dat de dokter en de artiest de nachtelijke doseringen propofol geheim hielden. Als AEG hier vanaf had geweten, dan was de concertreeks nooit gepland, volgens de advocaat.

De twaalfkoppige jury moet nu beslissen of AEG schuldig is. Donderdag waren de zes vrouwen en zes mannen twee uur lang in bespreking. Vrijdag wordt hun overleg vervolgd. Negen van de twaalf juryleden moeten het eens worden. De rechter bepaalt daarna de eventuele strafmaat.

De moeder van Jackson en z'n drie kinderen eisen een schadevergoeding van maar liefst 40 miljard dollar van de concertpromotor.

Gerelateerde artikelen