ENT4 jun '13 06:48

'Michael Douglas sprak niet over zichzelf'

Auteur: ANP Nieuws

LOS ANGELES - Michael Douglas werd maandag wereldnieuws door in de Britse krant The Guardian te zeggen dat ‘orale seks de oorzaak zou zijn van zijn keelkanker in 2010’.

EPA
EPA

De woordvoerder van de acteur claimt nu dat de uitspraken van zijn cliënt ‘uit zijn verband zijn gerukt’.

Volgens agent Allen Burry probeerde Douglas slechts een link te leggen tussen orale seks en keelkanker, maar refereerde hij daarmee niet aan zijn eigen situatie. De agent verklaart tegenover The Wrap: "Michael heeft nooit gezegd dat orale seks de oorzaak was van zijn eigen kanker. Hij noemde specifiek geen oorzaak."

The Guardian plaatste vervolgens de volledige transcriptie en de audio-opname van het interview op haar website. Daaruit bleek dat de 68-jarige ster wel degelijk de indruk wekte het over zichzelf te hebben.

De Wall Street-acteur, die getrouwd is met actrice Catherine Zeta-Jones, zei in de Britse krant: "Ik wil er verder niet te diep op ingaan, maar mijn ziekte werd veroorzaakt door het humaan papillomavirus. Dat is een soa die je kan oplopen tijdens orale seks." Douglas werd met chemotherapie behandeld en is nu zo'n twee jaar vrij van kanker. Het is niet duidelijk of Burry handelde in opdracht van Douglas.

Gerelateerde artikelen