ENT18 nov '13 05:21

Folkzanger voor rechter vanwege misbruik

Auteur: ANP Nieuws

HEREFORDSHIRE - De Engelse folk- en rockzanger Roy Harper wordt beschuldigd van seksueel misbruik van een minderjarig meisje.

ANP
ANP

De inmiddels tweeënzeventigjarige Harper moet zich maandag bij de rechtbank verantwoorden voor negen aanklachten, allen afkomstig van hetzelfde slachtoffer. Dat melden diverse media.

Het gaat om geslachtsgemeenschap met en aanranding van een meisje van onder de dertien. De incidenten zouden tussen 1975 en 1977 hebben plaatsgevonden in het West-Engelse Herefordshire.

Harper begon zijn carrière als singer-songwriter halverwege de jaren 60. Sindsdien maakte hij tientallen albums. Het bekendst werd hij in Nederland met het liedje One of these Days in England uit 1977 dat een bescheiden hit werd en waarop Paul en Linda McCartney de achtergrondzang verzorgen. In diezelfde periode heeft hij de leidende zangpartij in het nummer Have a Cigar op het Pink Floyd-album Wish You Were Here.

Harper, die tegenwoordig in Ierland woont, stond al vanaf de jaren 60 in hoog aanzien bij collega-muzikanten in Engeland. Led Zeppelin vernoemde zelfs een song naar hem op het album Led Zeppelin III: Hats Off to (Roy) Harper. Na in de jaren 80 en 90 wat uit de schijnwerpers te zijn verdwenen, zat zijn carrière sinds de eeuwwisseling weer in de lift. Zijn meest recente album, Man & Myth, verscheen in 2013.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen