ENT12 nov '13 07:24

'Macht drugskartels angstaanjagend'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Penelope Cruz en Michael Fassbender zijn vanaf donderdag samen te zien in The Counselor, een misdaadthriller over het geweld van een Mexicaans drugskartel.

EPA
EPA

Cruz heeft goed moeten nadenken over deze rol. "Ik heb in het verleden heel wat filmscripts afgewezen omdat ik ze te gewelddadig vond."

"Maar dat zijn dan films waarin het geweld er niet toe doet, waarin het er uitziet als een soort videospelletje", legt Cruz in Metro uit. "Daar wil ik nog steeds niets mee te maken hebben. In deze film voel je de pijn die het geweld veroorzaakt. Je denkt geen moment: het lijkt me lekker spannend om echt in dit avontuur mee te doen. Je houdt eerder af en toe je handen voor je ogen van afschuw."

Tegenspeler Fassbender, die een advocaat speelt die zich laat verleiden tot een lucratieve deal met het drugskartel, zegt dat zonder het geweld de film veel minder waarheidsgetrouw zou aanvoelen. "De wreedheid van drugskartels is een reëel gegeven; het is angstaanjagend om te beseffen hoe ver hun macht reikt. Dat is hierin goed te zien."

De film, waarin ook Brad Pitt, Cameron Diaz en Javier Bardem te zien zijn, is volgens Cruz en Fassbender niet moraliserend. "Maar dit verhaal zegt wel iets over de wereld van nu, waarin hebzucht zo’n belangrijke drijvende kracht is", besluit Fassbender.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen