ENT3 okt '13 13:51Aangepast op 3 okt '13 17:12

Nederlandse film Mimoun maakt kans op Emmy

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK - De korte VPRO-film Mimoun van regisseur Tallulah H.

Tallulah Schwab. ANP Kippa
Tallulah Schwab. ANP Kippa

Schwab is genomineerd voor een Emmy Award in de categorie ‘Kids - TV Movie/Miniserie’ . De uitreiking van de Emmy Awards vindt in februari in New York plaats.

Deze week kwam de jeugdfilm al in het nieuws omdat het de prijs voor Beste Korte Film van het Jaar won op een groot kinderfilmfestival in Frankfurt.

Mimoun gaat over de twaalfjarige tiener Mimoun die opgroeit in de Haagse Schilderswijk. Zijn alleenstaande moeder moet hard werken om haar drie zoons te verzorgen. Zij probeert uit alle macht Mimoun weg te houden bij zijn criminele oudere broer Ab. Maar wanneer de jongen indruk wil maken op klasgenootje Soraya en dus geld nodig heeft, dreigt hij toch te worden meegezogen in de foute verlokkingen van het criminele circuit van Ab. De hoofdrollen worden vertolkt door de jonge acteurs Hicham Outaleb, Nouhaila Morjani en Mohammed Aanquich.

Mimoun is deze week nog te zien op het Nederlands Film Festival, en is ook geselecteerd voor het festival Cinekid dat in oktober in Amsterdam plaatsvindt. Regisseur Tallulah Schwab werkt nu aan haar eerste speelfilm, de verfilming van het succesvolle boek Dorsvloer vol confetti. Deze moet volgend jaar in de bioscoop verschijnen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen