ENT4 jun '13 07:43

Rollen Winona Ryder 'kleiner, maar sterker'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Ze mag dan minder zichtbaar zijn op het witte doek dan in de jaren '90, Winona Ryder acteert nog wel degelijk.

EPA
EPA

"De rollen worden kleiner, dat wel. Maar ze zijn veel sterker", zegt ze in een interview met Sp!ts.

De 41-jarige Hollywoodactrice maakte furore met films als Little Women, Girl, Interrupted en The Age of Innocence. De laatste jaren bleef ze wat onopgemerkt. Maar ze acteerde wel degelijk, onder meer in Star Trek en Black Swan, waarin ze te zien was als uitgerangeerde balletdanseres.

Mening collega van Ryder zal er anders over denken, maar de brunette heeft geen probleem met ouder worden. "Heerlijk om de 40 gepasseerd te zijn", zegt ze daarover. Na haar gloriedagen lijkt ze meer rust te hebben gevonden. "In de loop van de tijd begon ik me af te vragen of het leven buiten de schijnwerpers niet veel belangrijker was. Ik wilde ontsnappen aan de cyclus van het steeds opnieuw moeten scoren van een rol."

Op dit moment is Winona te zien te zien In de Amerikaanse thriller The Iceman, waarin ze de vrouw van moordenaar Richard Kuklinski speelt. Hij is een familieman die in het geheim moorden pleegt voor de maffia.

Gerelateerde artikelen