ENT13 nov '13 11:27

De ups en downs van Badr en Estelle

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Hun relatie maakte de afgelopen anderhalf jaar veel los, maar Estelle Cruijff leek ondanks alle negatieve publiciteit aan de zijde van Badr Hari te blijven staan.

ANP
ANP

Nu heeft ze dan toch de stap genomen; ze kiest naar eigen zeggen voor haar kinderen en voor zichzelf. Dat betekent een leven zonder de veelbesproken kickbokser. Hun ups en downs op een rij.

De breuk tussen Estelle Cruijff en Ruud Gullit werd in juni 2012 bekend. Kort daarop gingen de eerste geruchten dat het huwelijk van het showbizzkoppel na twaalf jaar zou zijn gestrand, omdat Estelle een nieuwe liefde zou hebben. Ook zijn naam zoemde al snel rond: Badr Hari.

Steeds meer details lekten uit. Estelle en de kickbokser zouden al negen maanden in het geheim daten. Ruud wist van niets, maar kwam er uiteindelijk zelf achter. Het was het begin van de vechtscheiding tussen het voormalige paar, dat samen twee kinderen heeft. Estelle betichtte Ruud van affaires, de oud-voetballer bekende dat hij Estelle in de laatste weken voor de breuk had afgeluisterd.

Losse handjes

Estelle zei destijds over Badr: "Natuurlijk ben ik verliefd, ik heb gevonden wat ik lange tijd heb gemist. We hebben de bedoeling heel lang, heel gelukkig te zijn." Maar het sprookje begon al snel op een nachtmerrie te lijken. Een ex van Badr was op dat moment net bevallen van hun dochtertje en zou niet hebben geweten dat Badr een affaire had met Estelle. Ook kwamen de geruchten over Badr en zijn 'losse handjes' meteen al op gang. Hij zou onder anderen een ex-vriendin hebben aangevallen. En begin juli vorig jaar kwam daar een nieuwe zaak bij: een vechtpartij tijdens Sensation White, waarbij ondernemer Koen Everink zwaargewond raakte.

Badr ontkende in de media dat hij betrokken zou zijn bij de vechtpartij, maar werd later die maand toch aangehouden. In de tussentijd stapelden de aangiftes tegen de kickbokser zich op. Hij zou meerdere mensen in ekaar hebben geslagen. Estelle bleef achter haar vriend staan en legde zelfs een valse verklaring af over de gebeurtenissen op de avond van Sensation White. Ze legde later een nieuwe verklaring af. Ook Badr kwam terug op zijn eerdere woorden; hij bekende wel een klap te hebben uitgedeeld. Dit naar aanleiding van een 'beledigende opmerking over Estelle' die het latere slachtoffer zou hebben gemaakt.

Eerste en laatste liefde

Begin november kwam Badr tijdelijk op vrije voeten en haalde Estelle hem op. Enkele dagen later werd de sporter weer opgepakt, omdat hij de voorwaarden voor zijn vrijlating had geschonden. Pas eind januari mocht hij weer de gevangenis uit. Estelle was 'blij en opgelucht'. Enkele weken na de vrijlating ging Badr de boksring weer in. Estelle reisde met haar vriend mee. Badr vertelde een weekblad: "Ik weet zeker dat Estelle mijn hele leven bij me blijft. Ze is mijn eerste liefde en mijn laatste."

Op 1 juni van dit jaar was de scheiding tussen Ruud en Estelle rond. Hoewel de weg nu helemaal vrij was voor Estelle en Badr, kwamen in de zomer de eerste verhalen naar buiten dat het niet goed ging tussen de twee. Beiden ontkenden dat er sprake was van een breuk, zelfs in een officiële verklaring. Intussen deed ook de vader van Estelle een duit in het zakje vol negatieve publiciteit, door in een interview te zeggen dat het bij zijn dochter 'alleen maar om geld draait'.

Bang voor reacties

Badr moest begin vorige maand voor de rechter verschijnen om zich te verantwoorden voor een aantal geweldsmisdrijven, waaronder poging tot doodslag op zakenman Everink. Het proces wordt in januari hervat, zo werd eind oktober bekend. Estelle is er dan niet meer bij om Badr te steunen. Vorige week ging al het gerucht dat het einde van de relatie in zicht was maar dat Estelle de stap niet zette, omdat ze bang was voor de reacties. Ze lijkt zich daar nu toch overheen te hebben gezet.

Een troost voor Estelle: haar vader, met wie ze al twaalf jaar geen contact meer heeft, zegt haar met open armen te ontvangen als ze bij hem komt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen