ENT5 nov '13 18:12

Tweede album voor Sandra van Nieuwland

Auteur: ANP Nieuws

HAARLEM - Banging on the Doors of Love is de titel van het tweede album van Sandra van Nieuwland, dat vrijdag 22 november verschijnt.

ANP Kippa
ANP Kippa

De tweede single van het album heet Always Alone en verschijnt vrijdag. In augustus haalde het nummer Hunter, dat ook op het nieuwe album komt, reeds de hitlijsten.

Opmerkelijk is dat Banging on the Doors of Love geproduceerd is door Tjeerd Bomhof, een muzikant uit de alternatieve rockhoek. Bomhof is zanger en gitarist van de groep Voicst, die voor hun debuutplaat onder meer een VPRO 3voor12-award ontvingen voor het beste album van 2005. Ook maakte hij onder de naam Dazzled Kid in 2011 het soloalbum Fire Needs Air, dat goed ontvangen werd. Tjeerd Bomhof schreef samen met Sandra van Nieuwland ook een aantal songs voor haar tweede album, waarover ze eerder zei dat die meer bij haar persoonlijke smaak aansluiten dan haar debuut.

Van Nieuwland werd in 2012 weliswaar geen winnaar van The Voice of Holland, maar ontpopte zich wel als de succesvolste deelnemer met vijf grote hits binnen enkele maanden. Ook deed ze voorjaar 2013 een geheel uitverkochte clubtournee. Voor begin 2014 staat een theatertournee gepland.

Banging on the Doors of Love is het vervolg op het debuutalbum And More van de Haarlemse Voice of Holland-ster. Daarvan werden maar liefst 50.000 exemplaren verkocht.

Gerelateerde artikelen