ENT7 nov '13 19:43

Bowie speelt klavecimbel voor Vuitton

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS - David Bowie is nadrukkelijk te zien en te horen in een nieuwe reclamefilm van Louis Vuitton.

ANP
ANP

De korte film, met het Amerikaanse model Arizona Muse in de hoofdrol, heet L’Invitation Au Voyage en is vanaf donderdag te zien via de Vuitton-app. Over enkele dagen komt er ook een versie als televisiecommercial.

In het filmpje is te zien hoe Arizona Muse met een heteluchtballon op het San Marcoplein in Venetië arriveert. Het model loopt een van de palazzo’s binnen, waar een gekostumeerd feest plaatsvindt. Bowie, in hedendaags kostuum, zit aan een klavecimbel en zingt en speelt het nummer I’d Rather Be High van zijn eerder dit jaar verschenen album The Next Day. Muse komt naast hem zitten en de twee wisselen enkele veelbetekenende blikken uit.

Het Vuitton-filmpje verschijnt net in de week dat ook de luxe editie van Bowies album The Next Day op de markt komt. Daarbij was de rocker vorige week nog volop in het nieuws omdat hij met zijn eigen camera in een weekend een nieuwe videoclip geschoten had.

Frederic Winckler, perschef bij Vuitton, vertelde de modewebsite Women’s Wear Daily dat hij bij Bowie in New York langs is geweest om het plan te bespreken. "Het script en het idee van het klavecimbel overtuigden hem. Hij was blij met het karakter, de rol die hij zou moeten spelen.’’

Gerelateerde artikelen