ENT16 jun '13 12:44

Tom Odell kust brak Pinkpop wakker

Auteur: ANP Nieuws

LANDGRAAF - Terwijl de meeste festivalgangers zondag rond het middaguur hun roes nog liggen uit te slapen, kust Tom Odell de diehards, die zich wel al naar de festivalweide in Landgraaf hebben weten te slepen, rustig wakker met zijn melancholische popliedjes.De Pinkpopgangers kregen bij de start van de laatste dag van de 44e editie van het popfestival het dringende advies van festivalbaas Jan Smeets zich vooral goed in te smeren.

ANP Kippa
ANP Kippa

De Pinkpopgangers kregen bij de start van de laatste dag van de 44e editie van het popfestival het dringende advies van festivalbaas Jan Smeets zich vooral goed in te smeren. ''Ik weet het, jullie denken: dat zegt hij altijd. Maar ik kan het niet vaak genoeg zeggen.''

Genietend van het doorbrekende zonnetje ontwaakt het festival zondag in alle rust. Her en der op het terrein zitten groepjes festivalgangers met kopjes koffie, broodjes en af en toe zelfs al een voorzichtig biertje.

Grootste publiek

De Britse singer-songwriter Tom Odell is onder de indruk van de drukte voor zijn podium. ''Volgens mij is dit het grootste publiek waar ik tot nu toe voor heb gespeeld. Dank jullie wel dat jullie hier zo vroeg allemaal al zijn." De jonge muzikant met zijn doorleefde stem heeft binnen no time de volle aandacht. Brak van de voorgaande twee festivaldagen of niet, het Pinkpoppubliek hijst zich voor de Another Love-zanger met alle liefde uit het gras.

Na Tom Odell staan zondag nog onder anderen Die Antwoord, Alt-J, Blaudzun, Triggerfinger, Will and The People en Ben Howard op het programma. Green Day sluit de 44e Pinkpop zondagavond af.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen