ENT11 nov '13 07:33

'Artiesten krijgen subsidie voor concerten'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Succesvolle Nederlandse artiesten als Caro Emerald, Laura Jansen en Wouter Hamel ontvangen duizenden euro's subsidie voor concerten in het buitenland.

ANP
ANP

Dat blijkt uit een overzicht van het Fonds Podiumkunsten, schrijft het AD.

Door de subsidieregeling worden onder meer reis- en transportkosten vergoed voor optredens in het buitenland. Dit jaar ging het in totaal om 600.000 euro, een bedrag dat onlangs werd verhoogd naar 800.000 euro. Zo ontving Caro Emerald vorig jaar 5000 euro uit de pot voor concerten in Engeland. Wouter Hamel streek in 2012 en 2013 15.000 euro op.

De VVD heeft verbijsterd op de lijst gereageerd. “Het is echt idioot dat het reisbureau van het ministerie van OCW tripjes van gearriveerde artiesten betaalt", aldus Kamerlid Arno Rutte. Hij wil de kwestie maandag in de Tweede Kamer aan de orde stellen tijdens een debat over het cultuurbeleid.

David Scheurs, de producer van Caro Emerald, begrijpt de kritiek niet. “Ik vind het kortzichtig om te denken dat subsidie niet nodig is als je succesvol bent. Jezelf promoten in het buitenland kost vreselijk veel geld. Het is goed voor de Nederlandse muziek en dus ook voor de Nederlandse economie. Ik heb er geen enkele moeite mee.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen