ENT10 nov '13 21:13Aangepast op 10 nov '13 23:42

MTV EMA zet Ziggo Dome op zijn kop

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - De muziekawardshow MTV EMA heeft zondagavond de Amsterdamse Ziggo Dome op zijn kop gezet.

ANP
ANP

Wereldsterren als Katy Perry, Eminem, Kings of Leon, Bruno Mars, Icona Pop en The Killers stonden op het podium en miljoenen kijkers vanuit de hele wereld zagen welke artiesten er met de felbegeerde muziekprijzen naar huis gingen. Miley Cyrus opende de show toen ze uit de lucht kwam in een nagebootst ruimtevaartuig.

Dj Afrojack was als enige Nederlander genomineerd voor een internationale award voor de beste elektronische act. Hij zag de prijs aan zijn neus voorbij gaan, want Avicii ging ermee vandoor. Afrojack trad tijdens de awardshow samen met Snoop Dogg op in de Melkweg, waar geregeld een live-verbinding mee werd gemaakt. Vorig jaar nog won de dj een award voor beste Nederlandse act, die ging dit jaar naar de Utrechtse rockband Kensington.

Volgens presentator Redfoo, van het Amerikaanse danceduo LMFAO, brachten meer dan 209 miljoen mensen een stem uit op de tientallen artiesten die waren genomineerd. De tv-show was op 60 MTV-kanalen te zien. De awards gingen onder meer naar Katy Perry (beste vrouw), Justin Bieber (beste man), Thirty Seconds To Mars (beste alternatieve) en Macklemore & Ryan Lewis (beste nieuwkomer). Eminem ging er met twee naar huis (beste hiphop en Global Icon). Actrice Carice van Houten gaf de show nog een Nederlands tintje door een award uit te reiken voor best song aan Bruno Mars voor Locked Out Of Heaven.

Stilte

De zanger van Thirty Seconds To Mars vroeg een moment stilte voor slachtoffers van de tyfoon op de Filipijnen. Dat slaagde niet helemaal, waarop hij het publiek opriep hard te juichen als teken van steun. De duizenden muziekfans gaven hieraan gehoor. Veel aanwezigen hadden zich gekleed in glitteroutfits, vanwege het thema Out of this world.

De 20e editie van het evenement had voor het eerst plaats in Amsterdam. Zestien jaar geleden waren de MTV EMA in Ahoy in Rotterdam. Volgend jaar is de awardshow in het Schotse Glasgow.

Gerelateerde artikelen