ENT6 sep '13 12:42

Bekroning voor Katja Herbers en Johan Simons

Auteur: ANP Nieuws

BERLIJN - De Nederlandse regisseur Johan Simons en actrice Katja Herbers zijn in de prijzen gevallen in Duitsland.

Katja Herbers. ANP Kippa
Katja Herbers. ANP Kippa

De voorstelling Platform van het gezelschap de Münchner Kammerspiele, dat wordt geleid door Simons, is door de Duitse toneelcritici gekozen tot beste voorstelling van het seizoen 2012-2013. Herbers speelt de vrouwelijke hoofdrol in het stuk.

Platform van schrijver Michel Houellebecq vertelt over een veertiger die niet al te veel hoop meer heeft op een spectaculair leven. Hij stelt zich tevreden met eenmansgerechten, de dagelijkse televisiesleur, zijn werk op een ministerie en de hoertjes op de hoek. Tot hij op een begeleide vakantie Valerie ontmoet en in haar de ultieme partner vindt. De voorstelling is nog nooit opgevoerd door een Nederlands gezelschap. Wel regisseerde Simons het stuk eerder bij NT Gent.

Behalve de bekroning voor beste voorstelling sleepte de Münchner Kammerspiele nog drie andere prijzen in de wacht, waaronder die voor beste acteurs van het seizoen. De prijzen worden jaarlijks uitgereikt door de 44 meest gezaghebbende theaterrecensenten van Duitsland. Simons kondigde overigens onlangs aan in 2015 afscheid te nemen als artistiek leider van het gezelschap.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen