ENT31 mei '13 15:22

Maas bedankte voor Nightmare on Elmstreet

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - De Nederlandse regisseur Dick Maas heeft eind jaren tachtig het aanbod gekregen om een vervolg te maken op de beroemde horrorfilm A Nightmare on Elmstreet.

ANP Kippa
ANP Kippa

Maas kreeg dit aanbod nadat zijn debuut De Lift lovend in het buitenland was ontvangen.

Maar de regisseur was toen net bezig met zijn thriller Amsterdamned en sloeg het aanbod daarom af. De nu 62-jarige Maas heeft daar achteraf spijt van. "We hadden Amsterdamned even moeten uitstellen", stelt hij vrijdag in een openhartig interview op website Filmpjekijken.com. "Zo'n sequel is een mooie kans om door te breken. Ook zijn mij films met Jean-Claude Van Damme aangeboden. Ik ben veel te lang in Nederland blijven hangen." Het telde ook mee dat hij samen met zijn toenmalige zakelijke partner een eigen bedrijf had opgericht, First Floor Features. "We hadden onze eigen studio, dan kun je niet zomaar weg."

Maas overweegt nog steeds om toch een keer zijn geluk te gaan beproeven in Hollywood. "In Nederland krijg je niets van de grond", verzucht hij. "Het kabinet en het filmfonds zijn druk bezig de filmindustrie de nek om te draaien. Dan ga ik het liever daar proberen. Amerikanen maken goede films. En ook series waar we hier een puntje aan kunnen zuigen." De regisseur heeft onder anderen een scenario liggen waarvoor hij eigenlijk Jack Nicholson in gedachten heeft.

Maas werkt op dit moment in Nederland aan Prooi, een thriller over een ontsnapte leeuw die flink huishoudt in Amsterdam, en aan Para, een actiekomedie over een kapster die een dubbelleven leidt als spion.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen