ENT25 jun '13 05:35

Fans herdenken Michael Jackson

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Het is dinsdag precies vier jaar geleden dat muziekfans over de hele wereld geschokt werden met het nieuws over het overlijden van popicoon Michael Jackson.

EPA
EPA

De zanger overleed in 2009 op 50-jarige leeftijd. Hij werd dood aangetroffen in zijn huis. De King of Pop stierf aan de gevolgen van een hartinfarct. Dit ontstond door een dodelijke overdosis propofol.

Vlak na zijn overlijden, op 7 juli, werd er een herdenkingsceremonie gehouden in het Staples Center in Los Angeles. Daar mochten veel fans, maar ook veel andere celebrities bij aanwezig zijn. Daarnaast gaven verschillende artiesten, zoals Stevie Wonder, Mariah Carey, Lionel Richie en Usher een optreden. Dochter Paris sloot de ceremonie af. "Sinds mijn geboorte is mijn papa altijd de beste vader geweest, die je je kunt voorstellen. Ik wilde zeggen dat ik zoveel van hem hou'', aldus het meisje.

Michael Jackson zou drie weken na zijn dood beginnen aan een comeback-tour die tot maart 2010 zou duren. Hij zou vijftig concerten geven die allemaal binnen recordtijd uitverkocht waren. Onlangs werd bekend dat Michael het geld dat hij met de This Is It-tour zou verdienen heel hard nodig had. Zijn album Thriller, uit 1982, is nog steeds een van de best verkochte albums aller tijden.

Schandalen

De zanger haalde heel veel successen en heeft wereldwijd nog steeds heel veel fans. Toch kwam de zanger ook regelmatig in het nieuws door verschillende schandalen. Zo werd hij tijdens zijn leven meer dan eens in verband gebracht met kindermisbruik. Verschillende tieners en volwassenen beschuldigde de zanger later van vreemde praktijken. De zanger ontkende zelf altijd dat hij daar iets mee te maken had.

Ook de manier waarop hij met zijn eigen drie kinderen (Paris, Prince en Blanket) omging, riep nogal eens wat weerstand op. Zo liet hij de kinderen vaak gemaskerd rondlopen. En toen de zanger eens in Duitsland verbleef, wilde hij zijn zoon Blanket aan zijn massa fans buiten laten zien. Hij tilde het jongetje met één hand over de rand van het balkon van een hotel. Hij verontschuldigde zich de volgende dag. Maar dit deed zijn imago geen goed.

Vlak na de dood van Michael werd zijn arts, Conrad Murray, veroordeeld tot 4 jaar gevangenis voor de dood van de zanger. Maar Murray blijft volhouden dat hij niks met de dood van de zanger te maken heeft. Momenteel loopt er ook een rechtszaak over het overlijden van Jackson. De familie heeft een zaak aangespannen tegen de concertorganisator AEG Live. Volgens hen hebben ze de gezondheidstoestand van de zanger niet serieus genomen. Ook zou het bedrijf Murray hebben ingehuurd en daarom medeverantwoordelijk zijn voor het overlijden van de zanger.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen