ENT19 nov '13 09:50

Bijna 1,6 miljoen kijkers voor slot tv-actie

Auteur: ANP Nieuws

HILVERSUM - Bijna 1,6 miljoen Nederlanders hebben maandagavond gekeken naar de gezamenlijke tv-uitzending Nationale actie Filipijnen die maandagavond vanaf 22.30 uur gelijktijdig te zien was op Nederland 1, RTL4 en SBS6.In de talkshow aan het slot van de actiedag voor de Filipijnen werd bekendgemaakt dat er voorlopig 18.5 miljoen euro is gestort op giro 555.

ANP Kippa
ANP Kippa

In de talkshow aan het slot van de actiedag voor de Filipijnen werd bekendgemaakt dat er voorlopig 18.5 miljoen euro is gestort op giro 555. De finale van de actiedag Help de Filipijnen werd gepresenteerd door Humberto Tan, Bridget Maasland, Paul Witteman en Jeroen Pauw.

Uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek blijkt dat de meeste kijkers, gemiddeld 931.000, de show zagen via Nederland 1. Op hetzelfde tijdstip keken 343.000 kijkers naar dezelfde show op RTL4, terwijl 317.000 kijkers hadden afgestemd op SBS6.

Koning Voetbal

De best bekeken tv-programma's van de maandagavond zijn Goede tijden slechte tijden (1,9 miljoen), het NOS Journaal (1,84 miljoen) en Radar (1,78 miljoen).

De nieuwe voetbalkennisquiz Koning voetbal van RTL7 ging maandagavond van start met gemiddeld 538.000 kijkers, goed voor een 21e plek in de ranglijst van best bekeken programma's. Koning voetbal wordt gepresenteerd door Jack Spijkerman. Johnny de Mol en Viggo Waas zijn beiden teamcaptains.

Zij nemen het tegen elkaar op, elke week bijgestaan door een bekende (ex-)profvoetballer en een BN’er met een bovengemiddelde voorliefde voor de bal. In de eerste aflevering kwamen Thijs Römer en Pierre van Hooijdonk uit tegen John Williams en Ronald de Boer.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen