ENT13 jun '13 08:32

Kristin Scott Thomas zag niets in filmrol OGF

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Kristin Scott Thomas zag haar rol als maffiamoeder in de actiefilm Only God Forgives in eerste instantie niet zitten, vertelt ze in een interview in de Volkskrant.De actrice, die onder meer te zien was in Four weddings and a funeral en Il y a longtemps plus que je t’aime, kan niet zo goed tegen het genre.

EPA
EPA

De actrice, die onder meer te zien was in Four weddings and a funeral en Il y a longtemps plus que je t’aime, kan niet zo goed tegen het genre. “Als ik naar de bioscoop ga, is dat niet om bloed en ingewanden te zien.”

Na het lezen van het script stuurde Scott Thomas haar agent dan ook een boze mail. “Voortaan kun je beter even checken wie je het script stuurt, want dit is zeker niet voor mij bedoeld”, schreef ze. “Hij mailde direct terug: nee, nee, ik beloof je Kristin, dit is écht voor jou.”

Feeks

De actrice was onder de indruk van het eerdere werk van de auteur van de film, Nicolas Winding Refn, en ging op zoek naar de feeks in zichzelf.

“Op zich is het leuk hoor, een slecht iemand spelen, dat vinden alle acteurs”, zegt Scott Thomas. "Maar als je écht diep in jezelf tast, is het ook een vrij eng proces. Ik kan me voorstellen dat Anthony Hopkins als Hannibal Lecter bang werd voor zichzelf.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen