ENT24 sep '13 23:15

Zarayda Groenhart bokst met Laura Ponticorvo

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Zarayda Groenhart en Laura Ponticorvo staan in de eerste halve finale van het MTV-programma Because I am a Girl Knock-Out! Dit vertelde Zarayda dinsdagavond in RTL Late Night.

ANP Kippa
ANP Kippa

Zarayda pakt de bokshandschoenen op om aandacht te vragen voor seksuele uitbuiting van meisjes in ontwikkelingslanden.

Zarayda verlegt met de bokswedstrijd niet alleen fysiek haar grenzen, maar de FunX-dj moet ook op emotioneel vlak haar mannetje staan. Zarayda heeft door een nare ervaring met seksueel geweld in haar verleden een persoonlijke link met het thema. De voormalig BNN-presentatrice probeert het onderwerp beter bespreekbaar te maken. Haar tegenstander Laura Ponticorvo, bekend van de programma's Mijn vieze, vette, vervelende verloofde en Sterren dansen op het ijs, strijdt tegen kindhuwelijken. Laura vreest de fysieke kracht van Zarayda en zet daarom in op het mentale aspect van het boksen.

In de tweede halve finale staan Jasmine Sendar en Viviënne van den Assem tegenover elkaar in de boksring. Na de twee halve finales nemen de finalisten het op 11 oktober tegen elkaar op in een finale tijdens een heus boksgala.

Because I am a Girl Knock-Out! is vanaf vrijdagavond 20.30 uur te zien bij MTV. De tv-zender werkt hiervoor samen met Plan Nederland. De ontwikkelingsorganisatie voert sinds 2007 wereldwijd de campagne Because I am a Girl om de positie van meisjes te verbeteren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen