ENT5 jul '13 15:29

Jamai en Freek kijken uit naar Disney concert

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Jamai Loman staat op 17 en 18 augustus samen met Freek Bartels, Celinde Schoenmaker en Pearl Jozefzoon in Het Concertgebouw met de show Disney in Concert.

ANP Kippa
ANP Kippa

Een concert waarbij allerlei originele Disneynummers gezongen zullen worden onder leiding van het Metropole Orkest. Jamai vertelt aan BuzzE dat hij als echte Disneyfan enorm uitkijkt naar het concert.

"We gaan van alles doen: solo's, duetten, maar ook instrumentale nummers." Een van zijn eigen favorieten is het nummer Out There (ofwel Daarbuiten) uit de film De klokkenluider van de Notre Dame. "Ik ga er echt voor vechten om dat nummer erin te krijgen", zegt hij lachend. Of dat ook Jamai zijn favoriete film is, weet hij niet. "Het is een van mijn favorieten. Ik vind dat er zoveel leuke films zijn." Freek Bartels hoeft niet lang na te denken over zijn mooiste Disneyfilm. "Dat is De kleine zeemeermin. Ik kan me nog heel goed herinneren dat dit de eerste film is die ik kreeg. Dat is daardoor wel een favoriet geworden."

Tijdens het bijzondere concert worden de zangers en zangeressen begeleid door het Metropole Orkest. Voor beide zangers is het niet voor het eerst dat ze met het orkest optreden. Voor Jamai is het wel voor het eerst dat hij in Het Concertgebouw staat. "Dat is echt geweldig. Deze plek in combinatie met het orkest is voor een muzikant het einde." Wat ook heel bijzonder is, is dat er tijdens de nummers beelden uit de films worden vertoond. Jamai noemt dat een prachtige toevoeging. "Hierdoor gaat het nog meer leven en is het nog herkenbaarder."

Fan

Jamai is al van kinds af aan fan van Disney. "En ik moet zeggen dat hoe ouder ik word hoe leuker ik het vind." Dan doelt hij niet alleen op de films, maar ook op het bedrijf op zich. "Ik vind het zo bijzonder dat daar alles draait om vermaak. Ze willen mensen uit de realiteit halen en even in een droomwereld zetten." Ook Bartels heeft mooie herinneringen aan Disney. Hij vond het als kind al prachtig. "En ik denk wel dat dit een voorbode was voor wat ik later zou gaan doen."

Freek laat weten dat nog niet zeker is welke nummers allemaal gezongen zullen worden. Jamai verklapt wel dat de nummers afwisselend in het Engels en Nederlands vertolkt worden. Over drie à vier weken beginnen de voorbereidingen van de shows die onderdeel zijn van de Robeco SummerNights, dat is de zomerprogrammering van Het Concertgebouw. Tussen 29 juni en 31 augustus zijn er 80 concerten in hele uiteenlopende genres.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen