ENT4 sep '13 07:37

Jan Smit: minder drank en meer luxe

Auteur: ANP Nieuws

VOLENDAM - In alweer het zevende seizoen van De zomer voorbij gaat Jan Smit weer op reis met zijn muzikale vrienden.

ANP Kippa
ANP Kippa

Maar het wordt iets minder uitbundig dan voorheen. "We worden allemaal een dagje ouder."

In voorgaande seizoenen vloeide de alcohol vaak rijkelijk. "Er waren jaren dat De zomer voorbij feitelijk één groot 'zuipfestijn' was, waarbij we tot diep in de nacht aan de borrel zaten. Harstikke gezellig, maar als je de volgende ochtend weer vroeg een berg opgejaagd wordt of licht katerend op een opblaasbare banaan door de branding scheurt, is dat loodzwaar."

Volgens Smit waren de 'ouder wordende mannen met een jonge geest' daar wel een beetje klaar mee. "Trouwens, mijn lichaam kan die 'routine' minder goed aan. En mijn stem lijdt onder al die borrels. Dat is het me niet meer waard."

Luxe

En waar de jonge honden vroeger gewoon in tenten sliepen, permitteerden de heren zich in deze editie iets meer luxe. "Een eigen badkamer, goed bed, bubbelbad en een zwembad. En we hebben een eigen cateraar meegenomen."

Naast vaste gezichten Jan Dulles, Jaap Kwakman, Jan de Witte, Kees Tol en Nick & Simon zullen Humberto Tan, Jamai Loman, Gerard Joling, de mannen van Handsome Poets, Jandino Asporaat, Charly Luske, Eddy Zoëy, Nielson en Willeke Alberti Jan vergezellen in Kroatië.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen