ENT11 jun '13 04:28

Erin Brockovich betuigt spijt na arrestatie

Auteur: ANP Nieuws

LAS VEGAS - Erin Brockovich heeft openlijk haar excuses gemaakt voor haar arrestatie wegens het varen onder invloed.

EPA
EPA

De 52-jarige milieu-activiste werd vrijdag door de politie van Lake Mead nabij Las Vegas uit haar boot geplukt, omdat ze ‘ongecontroleerd over het meer slingerde’. Dat meldt USA Today.

De vrouw, die in 2000 door Julia Roberts werd gespeeld in de Oscarwinnende film Erin Brockovich, bleek na controle inderdaad teveel alcohol te hebben genuttigd en werd meegenomen naar het bureau. Ze werd vervolgens, na het betalen van de borgsom van 1000 dollar, weer vrijgelaten.

In een verklaring betuigde Erin haar spijt over het incident. Ze schreef: “De boot was op geen enkel moment ver van de kade en er was niemand in gevaar. Echter, het was hoe dan ook een grote fout. Ik weet beter en het spijt me. De paar drankjes die ik had, bleken na een dag in de volle zon en zonder voedsel, zwaarder te vallen dan ik had verwacht.”

De voormalige secretaresse vergaarde in 1993 bekendheid toen ze een historische rechtszaak won die ze had aangespannen tegen een groot Amerikaans gas- en elektriciteitsbedrijf wegens milieuvervuiling.

Roberts kreeg de Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol voor haar vertolking van de activiste. Brockovich zelf speelde overigens een bijrolletje in de film als serveerster.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen