ENT11 jun '13 09:14

Familiediner start met 1,5 miljoen kijkers

Auteur: ANP Nieuws

HILVERSUM - EO-presentator Bert van Leeuwen mag dan zijn programma's Wat weet Nederland en De Pelgrimscode kwijtraken, zijn verzoeningspogingen blijven scoren.

ANP Kippa
ANP Kippa

Het elfde seizoen van Het Familiediner ging maandagavond uit de startblokken met gemiddeld 1.496.000 kijkers. De score is goed voor een vierde plek in de ranglijst van Stichting KijkOnderzoek (SKO).

Het NOS Journaal van acht uur voert de lijst van best bekeken tv-programma's aan met 1,8 miljoen kijkers, gevolgd door Goede tijden slechte tijden en het vakantieprogramma Groeten van MAX van Sybrand Niessen dat vorige week met een nieuw seizoen begon.

De eerste aflevering nieuwe seizoen van Dallas haalde niet genoeg kijkers voor een plek in de Dag Top 25. De tv-serie van Net5 trok gemiddeld 209.000 kijkers. In het nieuwe seizoen van Dallas is Larry Hagman voor het laatst te zien als de beruchte J.R. Ewing. In november 2012 overleed de acteur op 81-jarige leeftijd aan kanker. In aflevering 18, die op maandag 29 juli is te zien, wordt afscheid genomen van zijn rol in Dallas.

De Evangelische Omroep stopt met ingang van 2016 met het uitzenden van spelletjes en amusementsprogramma's. Ook de medische serie Ingang Oost keert vanwege bezuinigingen niet terug op het scherm. EO-directeur Arjan Lock vertelde onlangs op Radio 1 dat Het Familiediner wel mag blijven. ''Het Familiediner gaat over verzoening. Ik hoop dat dit programma tot in lengte van jaren te zien blijft op Nederland 1'', zei Lock in het programma De Perstribune.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen