ENT6 aug '13 06:58

Manouk van der Meulen: was tijd voor toneel

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Manouk van der Meulen is weer even terug in Nederland.

ANP Kippa
ANP Kippa

De in Zweden woonachtige actrice, onder meer bekend van de dramaserie Spijkerhoek, is te zien in Eindeloos, een toneelstuk over zelfmoord.

"Spannend om weer het toneel op te gaan, de laatste keer was in 2007 in Zweden. Er kwamen wel dingen op mijn pad, maar dan ging het niet door of het voelde niet goed. Dit was één van de eerste dingen waarvan ik dacht: ja. Theater heb ik een tijd niet gedaan, de timing is helemaal goed en met het thema zelfmoord kun je meer dan alleen mensen entertainen. Het is taboedoorbrekend en dat spreekt me aan. Je zet er mensen mee aan het denken."

Zelf stond ze nooit op het punt om die weg in te slaan. "Ik besef nu ook nog meer dat ik heel dankbaar ben voor mijn mooie leven. Wat ben ik gelukkig! Al die landen waar ik heb geleefd en waar ik heb gewerkt. Ik ben 52, heb een leuke man. Ik sta niet vaak stil bij wat ik heb, maar door dit onderwerp wel."

Voor het toneelstuk zal ze het komende halfjaar weer in Nederland wonen, zonder man Tony. "Ik vind het niet lastig om langere tijd van hem weg te zijn. Een goede relatie staat en valt bij dat je veel bij elkaar kunt zijn, maar ook zonder elkaar kunt zijn. Ik vind het heerlijk. Je kunt je als je alleen bent, beter focussen op zaken als je werk. Het is ideaal. Dit werkt voor ons. Ik ben trouw hoor. Ik hou wel van flirten, maar ik ben echt trouw."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen