ENT30 jul '13 12:04

Duetten Jackson en Mercury verschijnen alsnog

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN - Drie nooit uitgebrachte duetten die Michael Jackson in 1983 met Freddie Mercury opnam, zullen dit jaar alsnog verschijnen.

EPA
EPA

Dat meldt het Britse dagblad The Times. Queengitarist Brian May en drummer Roger Taylor leggen samen met William Orbit de laatste hand aan de nummers die destijds slechts als ‘demo’ zijn opgenomen in Jacksons huisstudio in Encino, Californië.

De opnamen vonden plaats kort na het verschijnen van Jacksons ‘multimillion-seller’ Thriller. Er werden drie nummers vastgelegd: There Must Be More to Life Than This, State of Shock en Victory. Die laatste song nam Jackson een jaar later wederom op met zijn broers, voor het gelijknamige Jacksons-album.

Beide zangers hadden het in die periode zo druk, dat het lastig was een vervolgsessie te plannen, verklaarde Mercury later in interviews. Dat de opnamen tumultueus verliepen leidt geen twijfel. Queen-manager Jim ‘Miami’ Beach herinnert zich dat hij op een gegeven moment werd gebeld door Mercury, nadat Jackson een lama mee de studio in had genomen. ''Hij riep door de telefoon: Miami, kun je alsjeblieft komen en mij hier weghalen. Ik sta met een lama op te nemen!’’

May en Taylor kregen in 2011 toestemming van de erven Jackson om de opnamen te bewerken en alsnog uit te brengen. De duetten zijn dubbel-postuum: Mercury overleed in 1991 en Jackson in 2009.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen