ENT14 jun '13 05:02

Kevin Costner weigerde bijna Man Of Steel-rol

Auteur: ANP Nieuws

LOS ANGELES - Kevin Costner had in eerste instantie geen enkele interesse om in de nieuwe Superman-film Man Of Steel te spelen.

EPA
EPA

De 58-jarige acteur, die in de film de vader van Clark Kent speelt, onthulde donderdag dat hij de rol bijna had geweigerd omdat hij als kind geen fan was van Superman.

Tijdens een interview met de Amerikaanse ochtendshow Live! With Kelly And Michael zei hij: “Ik behoor niet in die categorie mensen die van dit soort films houdt. Ik weet, het klingt bijna als heiligschennis, maar als kind geloofde ik niet in dat gevlieg van hem. Ik wist dat het onmogelijk was omdat ik het zelf meerdere malen heb geprobeerd. Zonder succes.”

De Bodyguard-ster tekende uiteindelijk toch voor de film wegens de mogelijkheid om met regisseur Zack Snyder te kunnen werken. “Ik geloofde niet in superhelden, maar ik wilde de kans om met Zack te werken, niet laten schieten. Hij heeft een gigantische film afgeleverd. De grootste productie waar ik ooit onderdeel van heb mogen uitmaken.”

Costner vervolgt: “Ik ben ervan overtuigd dat zelfs de grootste Superman-fans tevreden zullen zijn met het eindproduct. We hebben de film twee jaar geleden opgenomen en toen ik hem eindelijk zag, dacht ik: ‘Wow! Wie kan zoiets maken? Het was zo goed. Zack heeft echt een epische film gemaakt’.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen