ENT7 dec '13 19:23

Jeugdvriend probeerde Paul Walker te redden

Auteur: ANP Nieuws

LOS ANGELES - Newt Wimer, een jeugdvriend van Paul Walker, heeft met gevaar voor eigen leven geprobeerd de acteur uit het brandende wrak te halen.

EPA
EPA

Dat heeft MailOnline vrijdag bekendgemaakt.

Wimer was in de buurt toen Walker en een andere vriend op 30 november met een Porsche GT tegen een paal knalden. Hij rende naar de plaats van het ongeluk en probeerde zijn vriend te redden. Bij zijn heldhaftige poging verbrandde hij zijn armen. De 37-jarige Wimer was zelfs zo wanhopig om Walker te bevrijden dat hij een brandweerman sloeg die hem probeerde tegen te houden. Hij moest uiteindelijk voor zijn eigen veiligheid door politiemensen in bedwang worden gehouden.

Een vriend vertelt: "Newt is er helemaal kapot van. Hij is een dappere man en deed wat hij kon die dag. Hij zou doorgegaan zijn als hij niet was tegengehouden. Het is een geluk dat hij zelf niet is omgekomen.”

Broers

Wimer was al 25 jaar bevriend met Walker: ze kenden elkaar nog van de middelbare school in Los Angeles. Volgens een bekende van de vrienden waren ze als broers. “Newt en Paul groeiden samen op, ze gingen samen naar school en waren erg close. Als broers eigenlijk.”

Newt Wimer is een filmstuntman en werkte onder andere mee aan Twister, Armegeddon en Pirates of the Carribbean. Ook was hij betrokken bij Walkers liefdadigheidsorganisatie Reach Out WorldWide.

Gerelateerde artikelen