ENT4 okt '13 12:12

Veel genomineerden missen Kalverenuitreiking

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT - Veel acteurs en regisseurs die kans maken op een Gouden Kalf, zitten vrijdagavond niet in de zaal bij de uitreiking.

ANP Kippa
ANP Kippa

Opvallend veel genomineerden in de belangrijke categorieën zijn in het buitenland of moeten zelf optreden.

De Toneelgroep Amsterdam speelt momenteel in Sint-Petersburg, waardoor acteurs als Marwan Kenzari (genomineerd voor Wolf), Fedja van Huêt (Overspel 2) en Jacob Derwig (beste bijrol Alles is Familie) niet in het land zijn. Acteur Stefan de Walle (kans op beeldje beste acteur voor De Marathon) speelt in Het Stenen Bruidsbed van het Nationale Toneel en actrice Georgina Verbaan (beste bijrol voor dezelfde film) is bezig met opnames voor de SBS6-serie Verliefd op Ibiza.

Van de drie makers die genomineerd zijn in de categorie beste regisseur is er zelfs niemand op het gala aanwezig. Alex van Warmerdam (Borgman) werkt in Spanje aan zijn nieuwe film, Jim Taihuttu (Wolf) treedt op met zijn band en David Verbeek (How to describe a cloud) is in Azië aan het werk.

Planning

"Er zijn altijd wel genomineerden die niet kunnen", legt een zegsvrouw van het Nederlands Film Festival uit. "Mensen kunnen niet altijd hun planning omgooien als ze twee dagen vantevoren horen dat ze kans maken op een beeldje. Maar het zijn dit keer inderdaad wel veel grote namen. Ze zijn allemaal aan mooie projecten bezig." De prijzen worden in ontvangst genomen door vrienden of collega´s. "En wellicht dat een aantal mensen middels een straalverbinding toch even van zich laat horen."

De uitreiking van de Gouden Kalveren vindt vrijdagavond plaats in de Stadsschouwburg in Utrecht. Een groot deel van de ceremonie is live op televisie te zien.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen