ENT10 aug '13 08:54

Carry Tefsen kon rol Flashdance niet weigeren

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Eigenlijk wilde Carry Tefsen (75) nooit meer op het toneel staan.

ANP Kippa
ANP Kippa

Maar voor de musical Flashdance van Albert Verlinde, waarin ook rollen zijn weggelegd voor Jim Bakkum en Anouk Maas, moest ze wel een uitzondering maken. "Dit buitenkansje kon ik echt niet laten schieten."

Tefsen noemt het een absolute droomrol. "Want dansen is al van jongs af mijn passie", legt ze uit in het AD. "Als jonge meid deed ik mijn eerste pasjes bij de Moulin Rouge. Via het personage Hanna, die in de show trouwens niet danst, keer ik een beetje terug naar mijn roots. Voordat ik me in die theaterproductie stort, moet ik wel eerst nog even langs m’n fysiotherapeut. Ik ben een beetje stram geworden."

Of ze na Flashdance de draad verder zal oppakken, sluit Tefsen niet uit. "Eerst kijken hoe het bevalt, daarna zie ik wel weer verder. Acteren is mijn lust en mijn leven en een leuk salarisje is mooi meegenomen. Geld is voor mij geen hoofdzaak. Ik vergeet zelfs wel eens te vragen wat ik ga verdienen. Dat komt later wel, denk ik dan."

Over een definitief pensioen wil ze nog even niet nadenken. "Joost mag weten wanneer ik stop. Over 10 jaar ben ik 85 en het lijkt me niet dat ik dan nog op de planken sta."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen