ENT19 nov '13 06:13

Kerstklassieker krijgt na 70 jaar vervolg

Auteur: ANP Nieuws

LOS ANGELES - It's a wonderful Life, die door veel kenners wordt beschouwd als de beste kerstfilm ooit gemaakt, krijgt na bijna 70 jaar een vervolg.

ANP
ANP

Dat meldt filmblad Variety dinsdag.

De variant op A Christmas Carol die regisseur Frank Capra in 1946 maakte, vertelt over George Bailey (Jimmy Stewart) die overweegt zelfmoord te plegen, maar door een engel erop wordt gewezen hoeveel impact zijn leven heeft op dat van zijn familie en vrienden.

In het vervolg dat nu wordt gemaakt speelt de kleinzoon van Bailey de hoofdrol. Actrice Karolyn Grimes, die in het origineel het kleine dochtertje van Bailey speelde, keert in het vervolg terug als engel. Haar personage Zuzu sprak in het origineel de wereldberoemde regel 'Every time a bell rings, an angel gets his wings'.

De voorlopige titel luidt It's a Wonderful Life: The Rest of the Story. Het is de bedoeling dat de film eind 2015 in première moet gaan. Wie George Bailey jr gaat spelen of de film gaat regisseren is nog niet bekend. De producenten die de remake gaan maken, waren eerder verantwoordelijk voor grote hits als The Color Purple en Rain Man.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen