ENT6 aug '13 17:10

'Dutch Valley is kermis van eigen bodem'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Meer dan 90 Nederlandse artiesten maken zaterdag hun opwachting tijdens de derde editie van Dutch Valley in recreatiegebied Spaarnwoude.

ANP Kippa
ANP Kippa

Op acht verschillende podia vertonen de muzikanten uit zeer uiteenlopende genres hun kunsten. Tussen 13.00 en 23.00 uur kan het publiek genieten van pop, rock, dance, hiphop, house en volksmuziek van eigen bodem.

Voor het eendaagse festival zijn dit jaar al bijna 40.000 kaarten verkocht. Dat zijn er 5000 meer dan vorig jaar, toen er ook al een stijging werd genoteerd ten opzichte van de eerste editie.

''Het startpunt van de tocht door de recreatievallei ligt bij het hoofdpodium, van waaruit uitstapjes kunnen worden gemaakt naar podia met onder meer Nederpop, rock en hiphop", zegt een woordvoerder van Dutch Valley. Liefhebbers van het levenslied kunnen hun hart ophalen in de Mega Piratentent, waar onder anderen Marianne Weber en Jannes optreden. Onder anderen Jan Smit en Gers Pardoel beklimmen zaterdag het hoofdpodium.

Terwijl veel festivals in zwaar weer verkeren, is het succes van Dutch Valley volgens de woordvoerder te danken aan de veelzijdigheid van het muziekfeest, dat hij ''een kermis van het Nederlands product" noemt. ''Van Kane tot Jan Smit, van Nielson tot de Party Squad en van Koos Alberts tot 2 Unlimited. Tussen het ene podium en het andere schakelt het publiek naadloos over van het ene genre naar het andere."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen