ENT4 okt '13 06:04

Jack Bauer verhuist in nieuwe 24 naar Londen

Auteur: ANP Nieuws

LOS ANGELES - Terroristenbestrijder Jack Bauer verhuist voor de nieuwe serie 24 naar Londen.

EPA
EPA

Dat heeft acteur Kiefer Sutherland in een interview verklaard. De hitreeks 24 keert volgend jaar op veler verzoek terug op televisie, na een afwezigheid van vijf jaar.

“24 heeft altijd gevoeld als een serie die over internationale veiligheid ging”, aldus de acteur. “Maar nu gaan we het verhaal daadwerkelijk verplaatsen naar Europa, met zijn rijke geschiedenis en architectuur. Het wordt fascinerend.” De vorige acht seizoenen speelden zich grotendeels af in de Verenigde Staten. Alleen voor de film Redemption, die seizoen 6 en 7 met elkaar verbond, maakte 24 een uitstapje naar Afrika. Aan het slot van seizoen 8 verdween Jack Bauer van de aardbodem, omdat Justitie hem zoekt vanwege alle wetten die hij op zijn terroristenjacht heeft overtreden.

24, dat tussen 2001 en 2010 acht seizoenen liep, was zeker de eerste jaren een kijkcijferkanon en won tientallen prijzen, waaronder twee Golden Globes en twee Emmy's. Er werd lange tijd gepraat over een bioscoopversie die zou vertellen wat er met Jack Bauer was gebeurd nadat hij in het laatste seizoen spoorloos verdween. Maar problemen met het script en de financiering zorgden ervoor dat dit project nooit van de grond kwam.

Behalve Sutherland keren ook acteurs Mary Lynn Rasjkub en Kim Raver terug. Rasjkub speelde zijn trouwe, maar wereldvreemde technisch assistent Chloe. En Raver vertolkt tot en met seizoen 6 de rol van zijn vriendin Audrey Raines.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen