ENT21 okt '13 20:42

Nieuw album Boston na elf jaar

Auteur: ANP Nieuws

BOSTON - Life, Love & Hope is de titel van het nieuwe album van de Amerikaanse rockband Boston dat op 6 december verschijnt.

ANP
ANP

Het is het eerste album in elf jaar van Boston. De rockband, die zo'n 40 jaar bestaat, werd in 1976 in één klap wereldberoemd werd met de hit ‘More than a Feeling’.

De elf songs op Life, Love & Hope hebben niet alleen de karakteristieke ‘Boston sound’, maar ook de voor de groep kenmerkende hoesafbeelding van een naar een gitaar gemodelleerd ruimteschip. Gitarist, songschrijver en enig overgebleven oorspronkelijk bandlid Tom Scholz zegt over de nieuwe plaat: “Deze nummers komen recht uit het hart. Ze zijn stuk voor stuk met de grootst denkbare pietluttige zorgvuldigheid opgenomen op analoge tape, met dezelfde apparatuur die al 35 jaar voor de Boston-hits wordt gebruikt.’’ Volgens Scholtz kostte het veel tijd om de nummers te schrijven en op te nemen.

Het nummer More than a Feeling, de openingssong van het debuutalbum van de groep, haalde in januari 1977 de elfde plaats van de Nederlandse Top-40, maar groeide uit tot een evergreen. Het nummer staat al 14 jaar hoog in de jaarlijkse Top-2000 van Radio 2. Het titelloze debuutalbum van Boston verkocht destijds 17 miljoen exemplaren in de Verenigde Staten en 20 miljoen stuks wereldwijd. Het is daarmee een van de meest succesvolle debuutplaten uit de Amerikaanse rockgeschiedenis. De vier platen die de groep daarna maakte, bleven wat verkoop betreft ver achter bij de debuutplaat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen