ENT5 jun '13 12:51

Film met Lisa Smit maakt kans op grote prijs

Auteur: ANP Nieuws

BERLIJN - De Duitse speelfilm Quellen des Lebens, met een hoofdrol van de Nederlandse actrice Lisa Smit, maakt kans op een Kristallen Bol, de hoofdprijs op het Festival van Karlovy Vary.

ANP Kippa
ANP Kippa

Het epos beleeft begin juli zijn internationale première op het prestigieuze Tsjechische filmevenement, waar de titel in competitie draait.

Quellen des Lebens, waarin de 19-jarige Lisa Smit haar internationale speelfilmdebuut maakt, is een epische, drie generaties omspannende familiegeschiedenis over het leven in West-Duitsland na de Tweede Wereldoorlog. Smit speelt de 17-jarige Laura Werner, de vriendin van de kleinzoon van de familie Freytag waar het verhaal om draait. Zij deelt het doek onder meer met grote Duitse sterren als Moritz Bleibtreu (Lola Rennt), Jurgen Vogel en Meret Becker.

Het is de bedoeling dat Smit samen met de andere hoofdrolspelers afreist naar Tsjechië om de internationale première bij te wonen. De jonge Nederlandse actrice was eerder onder anderen te zien in de populaire serie Dokter Deen en in de thriller TBS. Smit is binnenkort ook te zien in het historische epos Kenau, over de beroemde Haarlemse verzetsheldin (gespeeld door Monic Hendrickx).

Het is nog niet bekend wanneer Quellen des Lebens in Nederland te zien zal zijn.

Gerelateerde artikelen