ENT1 okt '13 23:34

Wolf ontvangt meeste nominaties Kalveren

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT - De thriller Wolf van regisseur Jim Taihuttu heeft dit jaar op het Nederlands Film Festival de meeste Gouden Kalf-nominaties in de wachtgesleept.

ANP
ANP

De film, die vertelt over een jongen die hoopt dankzij zijn kickbokstalent hoopt zijn achterstandswijk te ontvluchten, maakt vrijdag kansop acht beeldjes.

Wolf maakt onder meer kans op de beeldjes voor beste film, beste regie en beste hoofdrolspeler. In die laatste categorie neemt Marwan Kenzari het optegen acteurs Ton Kas, die in Matterhorn een eenzame man speelt die ontdooit door de komst van een vreemdeling, en Stefan de Walle, die in De Marathon een monteur speelt die de marathon moet lopen om zijn garage te redden.

In de categorie beste film zijn behalve Wolf ook Borgman (in totaal vijf nominaties) en de boekverfilming Boven is het stil (vijf nominaties) genomineerd. De zwarte komedie Borgman van regisseur Alex van Warmerdam lijkt in elk geval de grote favoriet in de categorie beste actrice. Hoofdrolspeelster Hadewych Minis (die een rijke huisvrouw speelt die in de ban van een vreemdeling raakt) neemt het hier op tegen Vivian Dierickx voor De ontmaagding van Eva van End en Yootha Wong-Loi-Sing voor Hoe duur was de suiker. Dit is direct de enige nominatie die de openingsfilm van het NFF in de wacht heeft gesleept.

De strijd om de vrouwelijke bijrol gaat tussen Annet Malherbe (Borgman),Georgina Verbaan (De Marathon) en Jacqueline Blom (Eva van End). De genomineerden in de categorie mannelijke bijrol zijn Jacob Derwig (Alles is Familie), Wim Opbrouck (Boven is het stil) en Martin van Waardenberg (De Marathon). De uitreiking van de Gouden Kalveren vindt vrijdag plaats tijdens het slotgala van het Nederlands Film Festival in Utrecht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen