ENT14 nov '13 20:30

Marathonuitzending Radio 2 voor Giro 555

Auteur: ANP Nieuws

HILVERSUM - Radio 2 staat maandag vrijwel de hele dag in het teken van de natuurramp die de Filipijnen vorig weekeinde heeft getroffen.

ANP
ANP

Tijdens een marathonuitzending van 's ochtends 6 tot 's avonds 8 zullen tal van bekende Nederlanders aandacht vragen voor de Nationale Actie Filipijnen voor Giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO). Plaats van handeling is het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Dat maakten de Nederlandse Publieke Omroep, RTL en SBS donderdagavond bekend. De zendgemachtigden werken die dag samen.

Alle publieke radiozenders, het NOS Journaal, Hart van Nederland, RTL Boulevard, Koffietijd, RTLZ, Studio Max, Editie NL, Show Vandaag, Ontbijtnieuws, RTL Nieuws, Shownieuws en Studio Max Live schakelen gedurende de dag met het actiecentrum in Hilversum. Tussendoor zijn optredens van Nederlandse artiesten te horen.

Ook is de hele dag een telefoonteam actief. Wie belt over een donatie heeft grote kans mensen aan de lijn te krijgen als Klaas Drupsteen, Joris Linssen, Kees Tol, Bert van Leeuwen, Art Rooijakkers, Filemon Wesselink, Victor Löwe, Karin Bloemen en de kandidaten van The Voice of Holland.

Een gemeenschappelijke tv-programma van NPO, RTL en SBS sluit de actiedag af. Het programma begint om half 11 en duurt tot middernacht. De presentatie is in handen van Jeroen Pauw, Paul Witteman, Humberto Tan en Bridget Maasland. Tegen het einde wordt het ingezamelde bedrag bekendgemaakt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen