ENT7 sep '13 12:04

Concert herenigt Crosby, Stills, Nash & Young

Auteur: ANP Nieuws

MOUNTAIN VIEW - Het folkrockkwartet Crosby, Stills, Nash & Young komt voor het eerst sinds 2006 weer bij elkaar.

ANP Kippa
ANP Kippa

Vooralsnog betreft het één enkel benefietconcert.

De vier Amerikaanse rockers zijn allemaal nog zeer actief en deden de afgelopen jaren in diverse combinaties of solo ons land aan. Het zijn de voortdurende bezigheden van Neil Young die de hereniging dwars zitten van het op Woodstock in 1969 legendarisch geworden kwartet.

Hun laatste studioalbum als viertal is Looking Forward uit 1999. Tijdens de concerten in 2006, waarbij de groep Europa aandeed, werd vooral repertoire van Youngs album Living With the War en recent werk van de anderen gespeeld. In juli van dit jaar gaven Crosby, Stills & Nash nog een concert in het Haagse World Forum Theater.

The Bridge School is een - mede door Youngs vrouw Pegi opgerichte - speciale school voor zwaar gehandicapte kinderen. Jaarlijks organiseert de rocker een benefietconcert voor de school, waaraan steevast tal van prominenten uit de rockwereld meewerken. Dit jaar spelen tijdens het benefiet op 26 en 27 oktober in het Shoreline Amphitheatre in Mountain View, Californië, naast Crosby, Stills, Nash & Young onder meer Queens of the Stone Age, My Morning Jacket, The Killers, Elvis Costello, Heart en Diane Krall. Van eventuele vervolgconcerten van het herenigde kwartet is nog geen sprake, hoewel Crosby, Stills & Nash eerder dit jaar allemaal zeiden daar positief tegenover te staan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen