ENT13 jun '13 15:01

Meneer Harmsen stapt uit film Toen was geluk

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Acteur Huib Rooymans (71) verleent niet langer zijn medewerking aan de film Toen was geluk heel gewoon.

Huib Rooymans. Foto: ANP Kippa
Huib Rooymans. Foto: ANP Kippa

Hij vindt zijn rol van meneer Harmsen te klein.

''De acteur kan zich onmogelijk vinden in de nauwelijks herkenbare plaats die voor zijn personage in het scenario is ingeruimd. Daarmee staat de film volgens hem te ver af van de geest van de KRO-comedyserie'', staat in een verklaring die de acteur donderdag naar buiten bracht.

''Producent Infinity Film heeft op enkele details na geen mogelijkheid gezien om aan Rooymans' wensen tegemoet te komen'', stelt zijn zaakwaarnemer. ''Het spijt Huib Rooymans enorm, want hij had zich verheugd op een feest der herkenning voor het publiek, zijn medespelers van weleer en hemzelf. Maar hij wil per se trouw blijven aan de herinnering die het publiek en hijzelf heeft van zijn populaire personage Meneer Harmsen.''

Betreuren

De familiefilm gaat verder waar de laatste aflevering op televisie gestopt is. Gerard Cox, Joke Bruijs en Sjoerd Pleijsier spelen in de bioscoopfilm de hoofdrollen. Het scenario is van de hand van Lars Boom (Penny's Shadow, Snuf de Hond).

''We betreuren het besluit van Huib zeer, juist omdat we er alles aan gedaan hebben om hem tegemoet te komen'', reageert producent Edwin van Meurs van Infinity Film & TV Productions. De opnames van de film staan gepland voor augustus en september. De film draait in het voorjaar van 2014 in de bioscopen. Niet de KRO, maar Omroep MAX is coproducent.

Probleem

Van Meurs is nog maar net op de hoogte van het nieuws en heeft nog geen antwoord op de vraag of hij op zoek moet naar een andere meneer Harmsen. ''Hoe we dit probleem oplossen moet ik bespreken met de teamleden Gerard Cox, Joke Bruijs, Sjoerd Pleijsier en de scenarist Lars Boom.''

Toen was geluk heel gewoon hield jarenlang miljoenen kijkers aan de buis gekluisterd. Gedurende ruim 16 jaar leefden jong en oud in 229 afleveringen mee met de dagelijkse beslommeringen van Jaap en Nel Kooijman, Simon Stokvis en meneer Harmsen. In 1999 won de serie de Gouden Televizier-Ring voor meest populaire televisieprogramma.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen