ENT7 jun '13 06:15

Gerard Joling: Roem is keihard werken

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Roem is helemaal niet zo leuk als mensen weleens denken, zegt Gerard Joling.

ANP Kippa
ANP Kippa

In een interview met De Telegraaf zegt de zanger: "Ja, je verdient goed en je komt nog eens ergens. Maar het is, dat denk ik toch elke keer weer, vooral een kwestie van heel hard werken."

Zijn boodschap aan de deelnemers van de talentenjacht Bloed, Zweet en Tranen is dan ook om 'hard en gedisciplineerd' te werken. "Het belangrijkste is dat je de drive en de motivatie houdt om het mensen naar de zin te maken, dat je er plezier in houdt en aardig bent voor iedereen. Dan kun je het lang volhouden."

Danny de Munk, die de talentenjacht samen met Gerard presenteert, voegt hier nog een stukje advies aan toe: "Zorg dat je niet in valkuilen stapt. En dat je de baas blijft over drank en andere verleidingen."

Zaterdag strijden de vier finalisten van de show om de titel Nieuwe Volkszanger van Nederland. De nieuwe André Hazes vinden was volgens Danny niet helemaal het doel van het programma, maar de kandidaten hebben volgens hem en Gerard wel met Hazes gemeen dat ze het nodige leed en verdriet hebben meegemaakt. De Munk: "Uit muziek halen ze troost, en hun snik. Maar dat maakt wel dat je ze gelooft."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen