ENT8 nov '13 13:06Aangepast op 8 nov '13 18:08

Tanja Jess schrijft boek over moederschap

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Tanja Jess gaat een boek schrijven met collega Anousha Nzume.

ANP
ANP

De actrices/presentatrices plaatsten op Twitter een foto van het tekenen van het contract met uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Het boek gaat De Mama Match heten.

Tanja en Anousha vertellen aan BuzzE hoe ze op het idee voor een boek kwamen: “We werden allebei min of meer tegelijk moeder en bedachten dat we ermee aan de slag wilden voor televisie. Zoiets is er nog niet. Maar gaandeweg bleek dat ons idee in eerste instantie vroeg om een boek.”

“Moderne moeders zitten vaak in een spagaat. Ze moeten van alles tegelijk doen en kunnen en komen daar soms in vast te zitten. Dat moet allemaal veel makkelijker kunnen. Ons boek bevat bijvoorbeeld een test waarin vrouwen kijken welk type moeder ze zelf zijn. Daarna doen ze de test nog een keer maar dan voor het type moeder dat ze het minst leuk vinden. Meestal is dat iemands tegenpool of juist iemand die lijkt op de vrouw zelf”, aldus Anousha.

Website

Tanja: “Vrouwen kunnen de resultaten van de test gebruiken om te kijken welke moeders die ze kennen wat voor hen kunnen betekenen. Vaak is dat iemand waar ze in eerste instantie weinig mee hebben. Denk aan een drukbezette carrièrevrouw die niks heeft met een huisvrouw. Maar wie weet vindt die het juist heel leuk om ook de kinderen van de werkende vrouw ergens heen te brengen. En kan de werkende vrouw weer een mooie website opzetten om wat terug te doen”.

Tanja en Anousha schrijven het boek grotendeels samen: “We zitten bij mij of Anousha thuis samen met de laptop en schrijven dan tegelijk. Natuurlijk zijn er ook delen die we individueel maken, zoals anekdotes. We zijn al een eind op weg met het boek, want het gaat op Moederdag 2014 uitkomen”, besluit Tanja.

Gerelateerde artikelen