ENT9 nov '13 10:43

Naomi Watts herkende zich in Diana

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK - Naomi Watts, die momenteel te zien is als prinses Diana in de film over haar leven, voelde altijd al dat ze een bijzondere connectie had met Diana.

EPA
EPA

"Ik herkende vooral veel in haar jeugd, die nogal treurig was. Ik heb de manier waarop ze daarmee omging altijd bewonderd", vertelt ze aan Vrouw, het weekendblad van De Telegraaf.

Naomi vertelt dat ze zelf ook veel verdriet heeft gehad in haar jeugd. Haar ouders scheidden toen ze nog een meisje was en haar vader overleed op jonge leeftijd. "Ik heb daardoor altijd sympathie voor Diana gevoeld. Ook ik heb door de jaren heen aan mezelf gesleuteld om zo het verdriet een plek te geven.

De 45-jarige actrice twijfelde aanvankelijk wel een beetje om de rol te spelen. "Ik wist dat heel wat mensen ons met elkaar zouden vergelijken. Om nog voordat er een meter film was geschoten te concluderen dat ik totaal ongeschikt was voor de rol. Dat was geen prettig vooruitzicht", zegt Naomi. De verwachtingen over de film liepen volgens de actrice zo uiteen dat ze er nooit aan zou kunnen voldoen. Ook het feit dat Diana twee zoons heeft, zorgde voor twijfels. Ze wilde hen op geen enkele manier krenken. "Aan de andere kant: het zijn inmiddels volwassen mannen die hun publieke positie kennen en weten dat films als deze onvermijdelijk gemaakt zullen worden."

Uiteindelijk sprong Watts toch in het diepe. "Mijn eigen angsten intrigeerden me. Bovendien hou ik van uitdagingen", legt ze uit. "Dus toen ik eenmaal mijn eerste aarzelingen te boven was, heb ik niet langer getwijfeld en me volledig op de rol gestort."

Gerelateerde artikelen