ENT30 jul '13 08:26

Finale Beste singer-songwriter beter bekeken

Auteur: ANP Nieuws

HILVERSUM - De afloop van De beste singer-songwriter van Nederland is veel beter bekeken dan de finale van het eerste seizoen.

ANP Kippa
ANP Kippa

Gemiddeld stemden 482.000 kijkers af op de laatste aflevering van het muziekprogramma en zij zagen Michael Prins winnen. Dit blijkt uit de kijkcijfers van de Stichting KijkOnderzoek, die het programma op plek 22 zet in de Dag Top 25.

Vorig jaar toen Douwe Bob Posthuma er met de prijs vandoor ging, trok de finale van het VARA/BNN-programma 287.000 kijkers. De finale was toen eind augustus te zien, aan het begin van het nieuwe tv-seizoen. Giel Beelen maakte maandag na afloop van de finale bekend dat er een derde seizoen komt van De beste singer-songwriter van Nederland.

Michael Prins mag als winnaar deze zomer op Lowlands en Sziget spelen, en ook in de voorprogramma's van Andy Burrows en Hooverphonic. Met de overige vijf finalisten Lucas Hamming, Démira Jansen, Judy Blank, Jasper Mook en Maaike Ouboter toert hij de komende maanden door heel Nederland. Ze spelen in Eindhoven, Den Haag, Groningen en in een uitverkocht Paradiso in Amsterdam en een uitverkocht Tivoli in Utrecht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen