ENT6 sep '13 13:28

McVie wil wel weer bij Fleetwood Mac spelen

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN - Zangeres Christine McVie heeft gezegd dat ze wel weer met haar voormalige band Fleetwood Mac zou willen optreden als ze daarvoor gevraagd wordt.

Fleetwood Mac in 1974. ANP
Fleetwood Mac in 1974. ANP

Dat meldt de website van het Schotse muziekblad Classic Rock.

De uitspraak van de zangeres is opmerkelijk, omdat zij de hernieuwde samenwerking al jaren afhoudt. Fleetwood Mac begint deze maand een nieuwe Europese tournee waarbij op 7 oktober aanstaande ook Amsterdam wordt aangedaan.

McVie deed haar uitspraak tegenover BBC-presentator Johnnie Walker, die het haar op de vrouw af vroeg. Eerder dit jaar had bandleider en drummer Mick Fleetwood al laten weten dat hij, na vergeefse eerdere pogingen in de afgelopen jaren, McVie niet meer had benaderd voor de huidige tournee.

Don't Stop

Christine McVie kwam in 1970 als zangeres en toetseniste bij Fleetwood Mac. Zij was in die tijd getrouwd met John McVie, de bassist van de groep. Voor het beroemdste en meest succesvolle album van de band, Rumours (1976), dat gemaakt werd toen de persoonlijke relaties tussen de verschillende groepsleden op scherp stonden, schreef zij de bekende nummers Don’t Stop en You Make Loving Fun.

In 1998 besloot ze uit de groep te stappen. De laatste keer dat Fleetwood Mac in ons land optrad, in 2009 in Ahoy, was dat zonder McVie. Ook in de aankondigingen van het concert dat de groep op 7 oktober in de Ziggo Dome geeft, wordt geen melding gemaakt van de mogelijke komst van de inmiddels 70-jarige zangeres.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen